طب سنتی

رفع عطش در ماه رمضان با نوشیدنی‌های مفید

عرق کاسنی و شا‌تره

عرق کاسنی یکی از بهترین عرقیات برای کاهش دمای بدن است، علاوه بر آن می‌تواند باعث مقاومت بدن در برابر گرما باشد. با نوشیدن این عرق، عملکرد معده و اندام گوارشی نیز بهتر می‌شود. می‌توانید یک یا 2 استکان از آن را در فاصله افطار تا سحر بنوشید. اما توجه کنید اگر فشار خون‌تان پایین است، آن را با شکر یا گلاب مخلوط کرده و سپس استفاده کنید. عرق شا‌تره نیز در رفع تشنگی بسیار مؤثر است و برای جلوگیری از احساس خشکی در دهان و گلو توصیه می‌شود. ممکن است طعم این عرق گیاهی را نپسندید، در این صورت می‌توانید آن را با خاکشیر و عسل مخلوط کرده و میل کنید. همچنین می‌توانید از مخلوط عرق کاسنی و شا‌تره 2 تا 3 استکان در این فاصله استفاده کنید.

برای آنکه هم از خواص این عرقیات بهره ببرید و هم یک نوشیدنی با طعم خوب و هزینه کم میل کنید می‌توانید کاسنی و شا‌تره را با سکنجبین و خیار مخلوط کرده و این شربت را بنوشید.

دمنوش نعناع

این دمنوش برای بهبود اختلال سیستم گوارشی و نفخ بسیار مؤثر است، به همین دلیل مصرف آن در‌ماه رمضان که معده برای مدت طولانی خالی است توصیه می‌شود. علاوه بر آن از بوی بد دهان جلوگیری می‌کند. همچنین برای کاهش دمای بدن نیز استفاده می‌شود. می‌توانید این دمنوش را با استفاده از برگ‌های تازه نعناع آماده کنید. چند برگ نعناع را در آب‌جوش انداخته و حدود ۵ تا ۸ دقیقه درپوشی روی فنجان بگذارید تا دم بکشد.

 

چای سبز

این دمنوش در طب سنتی چین از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و از آن به‌عنوان تب‌بر و برای رفع گرمازدگی استفاده می‌شود. علاوه بر آن، این دمنوش گیاهی از عطش می‌کاهد و باعث تولید عرق بیشتر در بدن و خنک شدن آن می‌شود. در ایام ‌ماه‌رمضان، به‌دلیل خالی بودن معده ممکن است دچار بوی بد دهان شوید. چای سبز برای از بین‌بردن باکتر‌ی‌های دهان مفید بوده و باعث خوشبو شدن آن ‌می‌شود. توجه کنید که اگر فشار خون پایینی دارید بهتر است این چای را همراه با عسل بنوشید.

دمنوش بابونه

این گیاه در طب سنتی ایران طبعی گرم و خشک دارد، اما برای فصل تابستان توصیه می‌شود. بابونه یک گیاه با خاصیت ضد‌التهابی است به همین دلیل برای جلوگیری از گر گرفتگی و عطش در روزهای‌ماه رمضان می‌توانید از آن استفاده کنید. علاوه بر آن به‌تسکین ورم معده کمک کرده و عملکرد کبد را بهبود می‌بخشد. این دمنوش را می‌توانید پس از افطار و نزدیک به زمان خواب‌تان مصرف کنید، زیرا آرام‌کننده اعصاب و خواب‌آور است.

 

عرق بهارنارنج

اگر در طول روز در معرض گرما بوده‌ و کلافه شده‌اید، خوردن این عرق بعد از افطار می‌تواند شما را سرحال کند. عرق بهارنارنج نشاط‌‌‌ آور بوده و اضطراب را از بین می‌برد. همچنین سردرد‌های ناشی از گرمازدگی را بهبود می‌بخشد و برای ناراحتی‌های گوارشی مفید است. توجه کنید که به‌دلیل طعم و عطر خوب این عرق، می‌توانید آن را با شربت‌ها یا عرقیات دیگر مخلوط کرده و میل کنید.

اگر دو قاشق غذا‌خوری عرق بهار نارنج را با نصف لیوان آب و کمی خاکشیر مخلوط کنید، یک نوشیدنی عالی برای رفع عطش خواهید داشت. خاکشیر نیز مانند تخم شربتی آب را درون خود نگه داشته و تشنگی را کاهش می‌دهد.

 

عرق بیدمشک

میوه یکی از چیزهایی است که معمولا بعد از افطار می‌خوریم، با توجه به آنکه میوه‌های این فصل اکثرا طبع سرد دارند، ممکن است کمی ما را دچار معده‌درد یا اختلالاتی در ناحیه شکم کنند، برای رفع این مسئله می‌توانید عرق بید‌مشک را استفاده کنید. این عرق همچنین خاصیت تب‌بر دارد و می‌تواند باعث کاهش گرما در بدن شود، علاوه بر آن، به‌عنوان یک آرام‌بخش خوب نیز می‌توان روی آن حساب کرد. اما توجه کنید که قند خون را به‌شدت کاهش می‌دهد. می‌توانید یک استکان از آن را به هر شربتی که می‌خواهید اضافه کرده و سپس میل کنید. می‌توانید این عرق را با مقداری آب، تخم شربتی و گلاب مخلوط کرده و سپس بنوشید. تخم شربتی با ذخیره آب درون خود می‌تواند به کمتر تشنه شدن شما کم کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *